Zastava Srbije

USTAVNOPRAVNA KOMISIJA PREDSTAVNIČKOG DOMA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: Nema konsenzusa za ocjenu ustavnosti Zakona o proglašenju 1. marta Danom nezavisnosti Republike BiH, te Zakona o Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji BiH. Ustavni sud BiH treba da donese odluke. Podržan ustavni osnov za Prijedlog zakona o dopuni Zakona o upravi, ali ne i principi ovog zakona

Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma parlamenta BiH obavijestiće Ustavni sud BiH da nije uspjela postići konsenzus u vezi sa njegovim zahtjevom za davanje odgovora na navode iz zahtjeva poslanika Narodne skupštine Republike Srpske za ocjenu ustavnosti Zakona o proglašenju 1. marta Danom nezavisnosti Republike Bosne i Hercegovine i da Sudu prepušta da donese konačnu odluku u skladu sa svojim nadležnostima.

Više

PRAVILNIK O IZMJENAMA PRAVILNIKA O OBLIKU, SADRŽAJU I MINIMALNIM ZAŠTITNIM ELEMENTIMA PASOŠA, DIPLOMATSKOG I SLUŽBENOG PASOŠA: Pravilnik stupa na snagu 18. januara 2017. godine i njegov cilj je lakše sprovođenje tendera za pasoške knjižice, te izmjena tehnologije izrade pasoša

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine donijelo je Pravilnik o izmjenama Pravilnika o obliku, sadržaju i minimalnim zaštitnim elementima pasoša, diplomatskog i službenog pasoša ("Sl. glasnik BiH", br. 2/2017), potvrđeno je iz ovog Ministarstva.

Više

DO KRAJA JANUARA 2017. GODINE BIĆE IZRAĐENA ANALIZA DUGOVANJA NA OSNOVU NAKNADA PREMA ZAPOSLENIM U JAVNOM SEKTORU RS

Analiza dugovanja na osnovu naknada prema zaposlenim u javnom sektoru Republike Srpske biće urađena do kraja januara 2017. godine, a socijalni partneri intenziviraće pregovore kako bi što prije bio izrađen opšti kolektivni ugovor.

Više